НАЗК внесло приписи Кубіву, Омеляну, Мартинюку та Пшику

НАЗК внесло приписи Кубіву, Омеляну, Мартинюку та Пшику

Перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр інфраструктури Володимир Омелян, в.о. міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк та начальник головного управління ДСНС у Луганській області Михайло Пшик отримали приписи від Національного агентства з питань запобігання корупції щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Приписи внесено першому віце-прем’єр-міністру України — міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора ДП "ДНІПРО-ВДМ" Ігоря Ковтуненка та міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну стосовно директора казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктора Сударева у зв’язку із встановленням фактів непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка та Сударева на вказані посади у порядку, передбаченому законом", — йдеться у повідомленні.

Також внесено припис в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максиму Мартинюку стосовно голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи. Останній, за даними НАЗК, не ухвалив рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з отриманням повідомлення про наявність потенційного конфлікту інтересів від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олега Рубана.

Крім того, НАЗК внесло припис начальнику головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області Михайлу Пшику стосовно порушення його підлеглим Андрієм Велігошею вимог закону "Про запобігання корупції" під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

Як раніше повідомило НАЗК, у 2018 році агентством було опрацьовано понад 11 тисяч запитів на проведення спеціальних перевірок, 2207 повідомлень викривачів, ухвалено 472 рішення про результати здійснення повних перевірок декларацій, за матеріалами НАЗК розпочаті кримінальні провадження стосовно 4 політичних партій.

У 2019 НАЗК намагатиметься досягнути нової стратегічної мети перевірити декларації усіх ТОП-посадовців.