Боровик про вето щодо перших восьми кандидатів до складу Антикорупційного суду: цей список буде збільшуватись

 Боровик про вето щодо перших восьми кандидатів до складу Антикорупційного суду: цей список буде збільшуватись

Виконуючий обов’язки директора "Трансперенсі Інтернешнл Україна" Андрій Боровик прокоментував вето щодо перших восьми кандидатів до складу Антикорупційного суду, зауваживши, що цей список буде ширшати. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Під прицілом".

Ведучий:

Сергій Сулим

"Антикорупційний суд — це остання ланка в антикорупційній системі. Ми маємо НАБУ як слідчий орган, ми маємо САП, тепер ми очікуємо на Вищий антикорупційний суд", — зазначив Андрій Боровик.

Андрій Боровик також прокоментував вето щодо перших восьми кандидатів до складу Антикорупційного суду.

"Я думаю, що це не остаточна цифра. Список буде ширшим. Це не тільки судді. Серед кандидатів є і науковці, і практикуючі адвокати, і юристи. "Трансперенсі Інтернешнл Україна" опублікує всі питання та претензії, які у нас є до кандидатів. Їх буде набагато більше, ніж 8 кандидатів. Це кілька десятків, тобто більше 40 серед усіх 113 кандидатів", — зауважив Боровик.

Нагадаємо, 27 грудня Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) опублікувала результати іспиту під час конкурсів до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомляє Центр протидії корупції, Громадська рада міжнародних експертів ініціювала вето щодо перших восьми кандидатів до складу Антикорупційного суду. Таке рішення прийнято на першому засіданні Громадської ради міжнародних експертів, що відбулося 4 січня.

Прослухати повну версію розмови.