Минулого року Мінекономіки залучило майже $1 млрд міжнародної допомоги

Минулого року Мінекономіки залучило майже $1 млрд міжнародної допомоги

У 2018 році Мінекономрозвитку залучило $953,2 млн міжнародної технічної допомоги.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, це на 50% більше ніж за результатами 2017 року.

За даними міністерства, кошти підуть на реалізацію 264 нових проектів, які закладені в середньостроковий план дій уряду.

Найбільше коштів для України виділяли структури ООН: протягом 2018 року вони вклали близько 675 мільйонів доларів у проекти сталого економічного розвитку, збереження довкілля, підвищення рівня зайнятості населення та його соціального захисту.

Читайте також — У 2018 році економіка України зростала за інерцією — експерт

"ЄС на 2019-2024 роки виділив фінансову допомогу Україні у розмірі 272,5 мільйона євро. З них 104 мільйони євро — на підтримку енергоефективності, 55,5 мільйона євро на підтримку державного управління фінансами для України, 37 мільйонів євро — на підвищення потенціалу органів державної влади України щодо виконання Угоди про асоціацію", — йдеться у повідомленні.

У міністерстві також нагадали, що уряд США надав $78 млн додаткової технічної допомоги Україні.

Як повідомлялося, 18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України. Перший транш кредиту на суму 1,4 млрд доларів надійшов до міжнародних резервів НБУ вже 21 грудня. Рішення про подальші транші буде прийматися в травні і в листопаді 2019 року в ході перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.