Українська армія здатна виконувати поставлені завдання, але є некомплект кадрів – експерт

Українська армія здатна виконувати поставлені завдання, але є некомплект кадрів – експерт

Збройні сили України здатні виконувати поставлені їм завдання, але стикаються з кадровим голодом. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив полковник запасу, експерт Українського інституту з прав людини Святослав Стеценко.

"Військо у нас є, військо виконує поставлені йому військово-політичним керівництвом завдання. Треба розуміти, що військо само собі не визначає. Є Верховний головнокомандувач, є Верховна Рада і вони визначають йому завдання. З тими завданнями: стояти на лінії зіткнення, наше військо справляється успішно. Є й проблеми. Головна з них – це некомплект людей, тих, які готові за таких умов йти і виконувати ті завдання, які є. Звичайно, має значення і рівень матеріально-технічного забезпечення, і рівень грошового забезпечення, але головна причина – це те неписаними правилами, за внутрішньою організацією наше військо залишається радянським", - зазначив експерт.

Нагадаємо, Державний концерн "Укроборонпром" протягом 2018 року передав українській армії понад 2500 одиниць високоточного озброєння — це високоточні ракетні комплекси "Стугна-П", "Корсар" та "Бар'єр".

Слухати повну версію.