ЦВК зареєструвала першого кандидата у президенти

ЦВК зареєструвала першого кандидата у президенти

Самовисуванець Ігор Шевченко перший подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом в президенти України.

За його словами, він має достатні знання і досвід, аби стати президентом.

"У мене хороша українська освіта та західна (юридична), у мене є досвід роботи у бізнесі та державному управлінні. У мене також є широкі контакти за кордоном, які дуже потрібні. У мене є бажання служити країні", сказав кандидат.

Як повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, кандидат подав пакет документів, а "що там і чи відповідає законодавству, чи може бути кандидат зареєстрований, буде визначатися у встановлений законом строк пісял аналізу пакета поданих документів".

Нагадаємо, Ігор Шевченко був міністром в уряді Арсенія Яценюка, у червні 2015 року його звинуватили в тому, що він літав з Ніцци до Києва на літаку народного депутата Олександра Онищенка, в чому угледіли корупцію.

Читайте також — В електоральному плані зараз в Україні немає розділення на Захід та Схід — Магера

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів президента України з 31 грудня 2018 року. Як йдеться у календарному плані заходів з підготовки та проведення виборів президента України, офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.