2019 та 2020 роки можуть стати складними у зв’язку з новою хвилею глобальної економічної кризи та зовнішніми платежами України — Кушнірук

2019 та 2020 роки можуть стати складними у зв’язку з новою хвилею глобальної економічної кризи та зовнішніми платежами  України — Кушнірук

Голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук розповів у ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" про економічні підсумки 2018 року. Він також спрогнозував, що 2019 та 2020 роки можуть стати складними не тільки з точки зору наших зовнішніх платежів, а й у зв’язку з новою хвилею глобальної економічної кризи.

Ведучий:

Роман Коляда

 

"З точки зору економічного розвитку 2018 рік був непоганим. Безперечно, це не ті темпи зростання, які дозволять Україні в якісь передбачувані терміни досягнути навіть східноєвропейського рівня чи центральноєвропейського. Але слід відзначити, що 12 кварталів поспіль у нас економіка зростає", — зазначив Борис Кушнірук.

Голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру зауважив, що 2019 та 2020 роки можуть стати складними не тільки з точки зору наших зовнішніх платежів, а й у зв’язку з новою хвилею глобальної економічної кризи.

"2019 та 2020 роки можуть стати складними не тільки з точки зору наших зовнішніх платежів, оскільки є ризики, які пов’язані з тим, що насувається нова хвиля глобальної економічної кризи. І якщо відбудеться падіння ринків, а це передбачає падіння цін на всі сировинні товари, не тільки на нафту, після цього падають ціни і на аграрну продукцію і на металургійну продукцію. Якщо це станеться, у нас будуть неминучі проблеми, оскілки наша економка залишається переважно сировинною. Крім того, переважно зі сировинним експортом. Будь-які коливання на зовнішніх ринках можуть бути дуже відчутними для української економіки", — сказав він.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук