Цієї доби на Донбасі поранено двох військових — прес-служба ООС

Цієї доби на Донбасі поранено двох військових — прес-служба ООС

Ціє доби підтримувані Росією бойовики застосовували озброєння, заборонене Мінськими угодами, двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Як повідомляє прес-центр Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook, бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях українських військових в районі населеного пункту Новотошківське та з мінометів та гранатометів калібру 82 мм в районі селища Кримське на Луганському напрямку.

За даними ООС, 30 грудня бойовки 2 рази порушували режим припинення вогню, випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.

"Опорні пункти військовослужбовців були обстріляні з БМП-2 в районі селища Новотошківське на Луганському напрямку та з гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку", — йдеться у повідомленні.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.

Нагадаємо, 27 грудня безпекова підгрупа Тристоронньої контактної групи домовилася про введення режиму припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі з 29 грудня. Це було 18 оголошення режиму тиші. На жаль, домовленості не тримаються довго через провокації російських військ та сепаратистів.

Фото — навчального центру "Десна"