ПЦУ не принципово, коли святкувати Різдво — протоієрей Тарас Мельник

ПЦУ не принципово, коли святкувати Різдво — протоієрей Тарас Мельник

Православній церкві України не принципово, коли святкувати Різдво. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Плюс-мінус" повідомив перший заступник голови Синодального управління військового духовенства Православної церкви України Тарас Мельник.

"Церква принципово не буде стояти на позиції щоб не переносити це святкування, але до цього повинно бути готове суспільство і віруючі. Я думаю, що час це все покаже. Принциповості немає в цьому питанн",— зазначив Тарас Мельник.

Він повідомив, що більшість християнського світу святкують свята за Новоюліанським календарем

"Ми усі святкуємо Різдво 25 грудня. Просто в нас є два різних календарі. Є Новоюліанський календар, на який фактично перейшла Римо-католицька церква, протестантський світ і більшість православних церков. А григоріанський календар, старий стиль, як ми його називаємо в Україні, який відстає на 14 днів", — підкреслив він.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Єпіфанія предстоятелем Єдиної Помісної Православної Української церкви. Томос про автокефалію чекає новообраного предстоятеля у Стамбулі. Його передадуть 6 січня.

Слухати повну версію.

Фото: Тарас Мельник, джерело: Синодальне управління військового духовенства ПЦУ