Що українці шукали у Вікіпедії цього року — коментує експерт

Що українці шукали у Вікіпедії цього року — коментує експерт

Ініціатор та співзасновник громадського об’єднання “Вікімедіа Україна” Юрій Первенець в ефірі Українського радіо в програмі "Чорним по білому" розповів, що найчастіше шукали українці у Вікіпедії.

Прогнозовані лідери

Найбільш відвідуваною за рік була стаття “Україна”— 800 тис. переглядів. На другому місці стаття “Тарас Григорович Шевченко”. Це пов’язано зі шкільною програмою, саме тоді, коли вивчають цього письменника в школі, тоді і найбільше число відвідувачів.На шостому місці “Іван Якович Франко”, що теж прогнозовано. Третє місце займає стаття “Київ”. “Леся Українка”на восьмому місці. “Ліна Костенко”— десь на сороковому.

Несподіванки

Четверте місце — це стаття про серіал “Школа”. Цю статтю люди найбільше дивились саме тоді, коли він був на екранах — у жовтні цього року. Також на п’ятдесятому місці стаття “Степан Бандера”, яка набрала 166 тис. переглядів.

На сьомому місці з майже 300 тис. переглядів, стаття про хворобу “Кір”, мабуть це через її спалах, що спостерігався в Україні. На одинадцятому місці — “Список українських жіночих імен”з 266 тис. переглядів. Цікаво, що список українських чоловічих імен не потрапив до ТОП 50 і в нього відвідуваність лише 190 тис.  

Загальні цифри

Якщо брати всю українську вікіпедію, то за місяць це близько 60 млн. переглядів, а за рік — до півмільярда. 

Слухати повну версію.