У музеї декоративного мистецтва діти можуть намалювати звірів та птахів у стилі Марії Приймаченко

У музеї декоративного мистецтва діти можуть намалювати звірів та птахів у стилі Марії Приймаченко

В рамках культурно-мистецької програми "Зимові канікули зі звірами Марії Приймаченко" у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва наймолодші відвідувачі мають можливість намалювати звірів а птахів у стилі відомої художниці. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" повідомила старший науковий співробітник музею Ірина Мусієнко.

"У нас є екскурсія-гра в стилі Марії Приймаченко — це для наших найменших відвідувачів. Це знайомство з роботами Марії Приймаченко, а потім під враженням від картин наші маленькі відвідувачі зможуть створити власний малюнок — власного фантастичного звіра, птаха, спробувати дати власну назву, адже відомо, що Марія Приймаченко часто для своїх звірів придумувала найфантастичніші назви: часлун, ушатка, горботрус і багато інших", — зазначила Ірина Мусієнко.

За її словами, програма включає цілий комплекс розважальних заходів.

"Ця програма з’явилася завдяки виставці, що проходить з 20 грудня цього року до 24 березня 2019 року у стінах музею. Кожного дня ми чекаємо відвідувачів на самій виставці, де вони можуть познайомитися з фантастичним світом звірів, птахів, квітів Марії Приймаченко. Крім того, замовивши, наприклад, тематичну екскурсію, зможуть дізнатися про дуже непростий, але в той же час цікавий життєвий та творчий шлях художниці", — повідомила вона.

Програма доступна кожного дня крім вівторка з 10:00 до 18:00. Окрім того, музей не працює 31 грудня та 1 січня. 

Слухати повну версію.