Епіфаній: двері єдиної помісної Православної Церкви України відчинені для всіх

Епіфаній: двері єдиної помісної Православної Церкви України відчинені для всіх

Предстоятель єдиної помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що двері єдиної помісної Православної церкви України відчинені для всіх, хто бажає разом у ній служити Богові та її народові.

Про це він написав у Різдвяному посланні, розміщеному у Facebook.

"Двері нашої єдиної помісної Православної Церкви України відчинені для всіх, хто бажає разом у ній служити Богові та її народові. Попереду багато спільної праці для зміцнення цієї єдності. Найперше маємо надалі підносити молитви за Церкву, за подолання ворожнечі та за примноження любові. Також і ми самі маємо відкласти минулі протистояння, відчуження і ворожнечу, бо лише через прощення одне одному ми можемо справді утвердити єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву. Пильнуймо: заклики до розпалювання ворожнечі чи до насильства відкидаймо, а те, що слугує любові та миру, – приймаймо", — сказав Епіфаній.

Як повідомлялося, 15 грудня на Об’єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Єпіфанія предстоятелем Єдиної Помісної Православної Української церкви. Томос про автокефалію чекає новообраного предстоятеля у Стамбулі. Його передадуть 6 січня.

Водночас, як повідомлялося, синод Української Православної церкви Московського патріархату заборонив брати участь священикам в об’єднавчому соборі.