НАЗК отримало новий інструмент контролю витрат кандидатів у президенти

НАЗК отримало новий інструмент контролю витрат кандидатів у президенти

Національне агентство погодило Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост президента України.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Положення Порядку покликані, серед іншого, реалізувати законодавчі повноваження Національного агентства зі здійснення державного контролю за своєчасністю подання звітів про надходження і використання коштів виборчих фондів на виборах Президента України, повнотою таких звітів та достовірністю включених до них відомостей" – йдеться у повідомленні.

Читайте також — НАЗК контолюватиме політичну рекламу на телебаченні

Як повідомляється, Порядок визначає процедуру здійснення Центральною виборчою комісією та банками, в яких відкрито рахунки виборчих фондів, контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост президента України.

Нагадаємо, що відповідно до закону "Про вибори Президента України" Національне агентство здійснює контроль за дотриманням вимог цього закону щодо фінансування передвиборної агітації кандидатів на пост президента України.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів президента України з 31 грудня 2018 року.

Як повідомляється у календарному плані заходів з підготовки та проведення виборів президента України, офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.