ЗСУ поліпшили тактичне положення під Горлівкою — Тимчук

ЗСУ поліпшили тактичне положення під Горлівкою — Тимчук

Українські підрозділи окремої механізованої бригади ЗСУ успішно завершили обладнання оборонних позицій і на даний момент організували надійну оборону на стику населених пунктів Зайцеве і Гладосове.

Про це у Facebook розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, на сьогодні Горлівський напрямок залишається чи не найскладнішим в операції Об'єднаних сил.

"Інтенсивні обстріли позицій ОС, активність ДРГ і висока концентрація важкого озброєння противника вимагали від українського командування негайних дій щодо вдосконалення оборони на цьому напрямку. Для підвищення стійкості оборони підрозділи механізованої бригади Об'єднаних сил зайняли вигідний для оборонних дій природний кордон у смузі оборони бригади і оперативно, в умовах безпосереднього зіткнення з противником, провели інженерне обладнання позицій", — повідомив він.

Таким чином, як додав Тимчук, підрозділами ЗСУ, які обороняються на Горлівському напрямку, завершено удосконалення "поясу безпеки" навколо населеного пункту Новолуганське обладнанням додаткових позицій на панівних висотах, підвищена стійкість оборони на цьому напрямку.

Як повідомлялося, на Донбасі минулої доби підтримувані Росією бойовики 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, поранено одного військового.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.