Насіров заявляє, що повернувся на роботу в ДФС

Насіров заявляє, що повернувся на роботу в ДФС

Роман Насіров, якого нещодавно суд поновив на посаді голови Державної фіскальної служби, заявив, що приступив до здійснення повноважень голови Державної Фіскальної Служби України.

Про це він написав у Фейсбук.

"Виконуючи рішення суду, я, Насіров Роман Михайлович, вчора приступив до здійснення повноважень Голови Державної Фіскальної Служби України, про що в установленому законом порядку був виданий наказ", — повідомив він.

За його словами, "з 27 грудня 2018 року він на законних підставах обіймає посаду голови ДФС України".

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, суд розглядає справу Насірова по суті з листопада минулого року. Сторона захисту виступила з клопотанням озвучити обвинувальний акт, прокурори досі зачитують документ, який налічує понад 700 сторінок. 

Екс-керівника ДФС Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. За версією слідства, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на близько 2 мільярди гривень. Насіров ці  звинувачення відкидає.

У березні 2017 року після тривалого судового засідання суд арештував Насірова з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень. Через тиждень його дружина внесла заставу,  Насірова випустили із СІЗО.

Згодом Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення  розслідування.