У Росії розуміють нікчемність обвинувачень проти затриманого Бекірова — активіст

У Росії розуміють нікчемність обвинувачень проти затриманого Бекірова —  активіст

Російська влада в Криму розуміє нікчемність звинувачень проти затриманого кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив переселенець з Криму, громадський активіст Ерфан Кудусов.

"У нього ампутована половина ноги в результаті цукрового діабету, буквально недавно було вставлено кілька шунтів в серце. Весь цей букет захворювань і ФСБ обвинувачує його в тому, що він підняв 12 кілограм тротилу і ще 2-3 кілограми патронів — це абсолютна маячня. Це вже зараз розуміють в терористичній державі Російська Федерація і я думаю, що це зрозуміє і Європейський суд з прав людини. Сподіваюсь, що режим його утримання буде змінено на більш легкий, а згодом його відпустять", — зазначив Ерфан Кудусов.

Нагадаємо, 12 грудня на в'їзді в окупований Крим під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров.

За словами адвоката, Бекірова підозрюють у тому, що він зберігав і передавав боєприпаси — 12 кілограм вибухівки і патрони.

Слухати повну версію.