У Києві відбудеться святковий музичний вечір "В моєму серці"

У Києві відбудеться святковий музичний вечір "В моєму серці"

У Києві 30 грудня в театрі "Сузір'я" відбудеться музичний вечір "В моєму серці". Про Святковий Вечір українського неоромансу в програмі "Культура.Live" розповіла композиторка й аранжувальниця Таня Ша.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Денис Денисенко

Композиторка Таня Ша розповіла, що безперечно еклектизм сприяє розвитку неоромансу.

"Еклектизм загалом притаманний культурі 21 сторіччя, адже без нього немає з чого робити неороманс. Це такий собі інструмент створення чогось свого, тобто особливо суб'єктивного", — сказала Таня Ша.

За словами композиторки, в театрі "Сузір'я" 30 грудня в супроводі струнного тріо буде виконано 12 пісень.

"Деякі пісні є новими обробками. Також, на музичному вечорі глядачі зможуть насолодитися такими піснями як "Тиха ніч", "Закохані" та інші. Сам концерт триватиме близько години", — додала Таня Ша.

Аранжувальниця зауважила, що тематика пісень переважно про кохання. 

"Цей концерт  абсолютно  камерний. На ньому буде лунати не дуже гучна музика, не буде барабанів тощо. Це камерна музика, тому специфікою вечора будуть живі емоції і щирість, концерт "очі в очі". Хто готовий прийти і бути відкритим, той зможе отримати задоволення", — повідомила Таня Ша.

Крім того, Таня Ша говорила про те, що насолода таким камерним та емоційним концертом є досить специфічною, тому до неї треба бути готовим.

Композиторка розповіла, що кожна з пісень, які будуть звучати на музичному вечорі , пов'язані з особистими переживаннями та емоціями.

"Для прикладу, пісня "Тиха ніч" в тій версії, яка буде звучати, є її другим моїм аранжуванням. Зараз воно вийшло більш в сучасному звучанні, але сподіваюся, що вдалося залишити інтимне сакральне відчуття", — говорила Таня Ша.

Нагадаємо, що в Києві в театрі "Сузір'я" 30 грудня відбудеться святковий музичний вечір "В моєму серці". На ньому будуть звучати улюблені та відомі народні пісні у новітніх камерних обробках й авторські твори.  

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ сторінки заходу