В Україні знеструмлено понад сто населених пунктів — ДСНС

В Україні знеструмлено понад сто населених пунктів — ДСНС

Внаслідок ускладнення погодних умов залишаються знеструмленими 104 населені пункти у п'яти областях.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, місцями мокрий сніг та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 104 населені пункти у п’яти областях, а саме: Дніпропетровська – 65, Полтавська – 18, Кіровоградська – 10, Донецька – 8 та Чернівецька – 3", — йдеться у повідомленні.

Бригади обленерго відновлюють електропостачання населених пунктів, де спрацювали автоматичні системи захисту ЛЕП.

Нагадаємо, що вчора в Україні було знеструмлено 479 населених пунктів в 10 областях, найбільше постраждали Дніпропетровщина та Полтавщина. У зв'язку з заторами з 14 години 26 грудня в'їзд до Полтавської області було закрито для всіх видів транспорту. Нині проблемні ділянки доріг на автодорогах  М-03 "Київ-Харків" та Н-08 "Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь" розчищені.

Як повідомлялося, керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда зазначив під час брифінгу в Державній службі з надзвичайних ситуацій, що з 27 до 31 грудня ускладнення погодних умов не очікується, а циклон, який протягом останніх двох днів спричинив на території України складні погодні зі снігопадами, відступає.