У Львові встановили перші підземні контейнери для збору сміття

У Львові встановили перші підземні контейнери для збору сміття

На площі Соборній у Львові встановили перші підземні контейнери для сміття.

Їх закупила компанія-перевізник сміття "Грінера-Україна". Один з них для скла, інший — для паперу, пластику та металу і ще два для змішаних відходів. За словами власника компанії перевізника сміття Богдана Михалуся, те, що контейнери розташовані під землею, допоможе уникнути неприємного запаху та поширення гризунів.

Як розказав заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, спочатку ці контейнери мали встановити на вулиці Словацького 18, що біля парку імені Івана Франка, однак згодом виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до свого рішення, сміттєві баки встановили на площі Соборній, ближче до центральної частини, де багато туристів.

З міського бюджету гроші на смітники не виділяли. Їх вартість — 30 тисяч євро, повністю сплатила компанія перевізника сміття.

За словами заступника директора компанії-перевізника сміття Тараса Колодія, принцип дії підземного контейнера наступний: при натиску педалі відкривається спеціальний отвір, викидаєтьтся сміття, контейнер зачиняється.

"Пізніше спеціальна машини з маніпулятором підіймає підземну частину смітника, для того щоб висипати сміття. Тестуватимуть пілотний проект підземних смітників до 1 березня", — додав Колодій.

Нагадаємо, про встановлення підземних сміттєвих контейнерів у Львові заговорили на початку цього року. У 2016 році у центрі міста перейшли із наземних контейнерів відкритого типу до наземних контейнерів закритого типу.