Росія розширила санкційний список проти України

Росія розширила санкційний список проти України

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що підписав постанову про розширенння списку фізичних і юридичних осіб України, проти яких будуть застосовуватися санкції.

Про це він написав у Twitter.

"Список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких будуть застосовуватися спеціальні обмежувальні заходи, розширено. Я підписав відповідну постанову. Це зроблено для захисту інтересів російського держави, компаній і громадян Росії", — сказав Медведєв.

Нагадаємо, 1 листопада Росія запровадила санкції щодо 322 українців і 68 українських компаній. Економічні заходи ввели щодо фізичних і юридичних осіб України, вони передбачають заморожування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії,  а також заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території Росії.

Ці санкції поширювалися на суддів Конституційного суду України, депутатів Верховної Ради, чиновників адміністрації президента України, керівників органів виконавчої влади та великих українських компаній та інших.