Голова Асоціації українців в Ірландії розповів, як святкують Різдво в Ірландії

Голова Асоціації українців в Ірландії розповів, як святкують Різдво в Ірландії

Голова Асоціації українців в Ірландії, координатор акції "Об’єднані прапором" Микола Круцик розповів, як святкують Різдво в Ірландії. В ефірі Українського радіо в програмі "Відкритий простір" він зауважив, що ірландцям цікаві українські різдвяні традиції.

Ведуча:

Тетяна Дем’яненко

"Зазвичай ірландці готуються до Різдва і розкуповують все, що тільки можна. Вони готують свої святкові страви та дарують подарунки. Таких приготувань, як у  нас, а це: вертепи, танці, співи — у них такого немає", — зазначив Микола Круцик.

Микола Круцик розповів, що ірландцям цікаво побачити, як українці святкують Різдво.

"Їм цікаво подивитися, як ми, наприклад, два роки поспіль зустрічаємося на Новий рік. Минулого року ми зустрічалися у місті Каван, куди з’їхалися з усіх куточків Ірландії українці, де ми святкувати саме за нашими традиціями, з піснями, з різними іграми, з подарунками. Це було дуже-дуже цікаво" — прокоментував Круцик.

Голова Асоціації українців в Ірландії зауважив, що "у  Дубліні вертеп заходить у кожну українську родину, люди співають пісні та колядки. Для ірландців це дивно та цікаво. Цього року ми також будемо колядувати. 7 січня в українській церкві у Дубліні відбудеться свято".

Нагадаємо, що 24-25 грудня святкується Різдво західного обряду. 

Прослухати повну версію розмови.