У Києві відбудеться новорічний концерт "Штраус в опереті"

У Києві відбудеться новорічний концерт "Штраус в опереті"

У Києві відбудеться новорічний концерт "Штраус в опереті". Про святкові концерти, які пройдуть 26, 27 і 28 грудня в програмі "Музична сієста" розповів директор і художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський.

Ведуча:

Наталя Писанка

 

"Головна суть наших концертів полягає в тому, що ми граємо хорошу та відому музику, але при цьому завжди беремо нові номери, які отримуємо від Віденської бібліотеки. Тобто, можна сказати, що ми робимо прем'єру номерів, які ніколи не виконувалися в Україні. Граємо популярну музику і робимо вкраплення ніколи досі не відомої музики", — сказав Струтинський.

Художній керівник Київського національного академічного театру оперети говорив, що проект "Штраус в опереті" відбувається таким чином, що перша частина є суто симфонічною, а друга є вокально-хореографічно симфонічною.

"Наша програма є розширеною. Будемо грати  відомі та популярні уривки з оперет Штрауса. Цей проект є дуже популярним. Про це свідчить те, що квитків вже немає,  а вони були доволі дорогі", — додав Струтинський.

За словами Богдана Струтинського, музика Штрауса є дуже філігранною і над нею треба багато працювати.

"З творами Штрауса часто "бавляться", коли створюють концертні програми. Наприклад, може співати оркестр. Всі такі прийоми ми теж використовуємо в концерті і глядач це активно сприймає. Штраус дарує настрій, його музика життєствердна, вона гармонізує людину і є своєрідним антидепресантом", — зауважив Струтинський. 

Директор театру оперети розповів, що цього року концерт будуть грати три дні, а не два, адже на нього є великий попит.

"Після трьох днів концерту "Штраус в опереті", 29 й 30 грудня ми створили таку історію, як "Різдвяні зустрічі". Це буде продовження концерту й ми думаємо, що цей проект теж стане традиційним для нас", — повідомив Струтинський.

Крім того, Богдан Струтинський сказав, що дуже важливо вміти візуалізувати номери для того, щоб  була можливість подати певну власну історію на тему. 

"Глядачу подобається, коли ми долучаємо його до концерту. Глядач сьогодні хоче інтереактивної дії, бажає бути активним учасником, а не просто споглядачем", — доповнив Струтинський.

Також художній керівник театру оперети поділився  планами на 2019 рік.

"В нас буде дуже активний сезон. У лютому матимемо прем'єру "Біла ворона". Також ми володіємо двома фестивалями: "Оперета Фест" і "Карпатський простір". У нас є проект "Десять тенорів", який створений разом з поляками і вже було 222 концерти Польщею. Крім того, зав'язалася співпраця з французьким театром, плануємо спільний гала-концерт в Україні і Франції", — зазначив Струтинський.

Нагадаємо, що 26, 27 та 28 грудня в Київському національному академічному театрі оперети відбудеться концерт "Штраус в опереті".  У новорічному концерті глядачі побачать як відомі твори, так і ті, які прозвучать вперше в Україні.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ сторінки заходу