Кандидати в президенти намагаються транслювати результати виборів в ОТГ на свою користь — Магда

Кандидати в президенти намагаються транслювати результати виборів в ОТГ на свою користь — Магда

Кандидати в президенти намагаються транслювати результати виборів в ОТГ на свою користь. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі “Україна.Сьогодення” висловив директор Інституту світової політики Євген Магда.

"Протягом виборів, які проходили в 2017-2018 роках ми побачили, що їх результати намагаються транслювати на свою користь кандидати в президенти. Один з українських політиків, я не буду говорити хто, щоб не порушувати передвиборче мовчання, завтра зранку вже планує провести прес-конференцію і там буде сказано, що “попри всі зусилля злочинної влади ми перемогли”. Насправді вибори в ОТГ — це така розминка перед президентськими виборами, тому що ті люди, які вважають, що можна виграти вибори виключно за рахунок масивної реклами на радіо і телебаченні, м’яко кажучи можуть бути розчаровані своїми результатами", — вважає Євген Магда.

Нагадаємо, сьогодні відбулися перші вибори депутатів і очільників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у 78 ОТГ.

Зокрема, у Волинській області – в 9 ОТГ; у Дніпропетровській області – в 1 ОТГ; у Житомирській області – в 6 ОТГ; в Івано-Франківській області – в 4 ОТГ; у Київській області – в 4 ОТГ; у Кіровоградській області – в 4 ОТГ; у Львівській області – в 5 ОТГ; у Полтавській області – в 3 ОТГ; у Рівненській області – в 3 ОТГ; у Тернопільській області – в 5 ОТГ; у Хмельницькій області – в 3 ОТГ; у Черкаській області – в 27 ОТГ; у Чернівецькій області – в 4 ОТГ.

Слухати повну версію.