Військовополонений моряк Євген Семидоцький навчає співкамерника українській мові — адвокат

Військовополонений моряк Євген Семидоцький навчає співкамерника українській мові — адвокат

Український військовополонений моряк з рейдового буксира «Яни Капу» Євген Семидоцький у московському СІЗО навчає співкамерника українській мові. Про це повідомив у фейсбуці російський адвокат Микола Полозов зі слів адвоката Миколи Фоміна, який відвідав військовополоненого напередодні.

"Євген має гарний настрій. Фізично почуває себе добре, ні на що не скаржився. Утримують його у двомісній камері з обвинуваченим в іншій кримінальній справі. Євген навчає його українській мові. У зв'язку з незаконними діями оперативників ФСБ щодо спонукання українських моряків до визнання провини в кримінальному злочині Євген був попереджений адвокатом про такі «візити». Список необхідних речей для Євгена було передано волонтерам", – повідомив Полозов.

За словами адвоката, на допиті під час слідчих дій Євген Семидоцький зазначив, що є військовополоненим. Він став 18-им моряком, який заявив про себе як військовополоненого слідчому ФСБ.

 

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".