Волкер: подальша військова допомога Україні нині є предметом консультацій з Києвом

Волкер: подальша військова допомога Україні нині є предметом консультацій з Києвом

Подальша військова допомога США нині є предметом консультацій з українськиим урядом. Про це в екслюзивному інтерв'ю Українському радіо заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. 

"Як вам відомо, цього року ми вже поставили протитанкові комплекси і засоби боротьби зі снайперами. А подальша допомога є наразі предметом консультацій з українським урядом: ми визначаємо прогалини в оборонній системі України, які треба заповнити", — зазначив Курт Волкер. 

Курт Волкер також зауважив, що військова допомога з боку США є частиною довготермінової стратегії, в рамках якої США допомагають зміцнювати Україні її обороноздатність.

"Щороку Конгрес приймає законодавчі акти, які дозволяють надавати підтримку сектору безпеки і оборони України. Ми також готові надалі продавати Україні оборонні засоби. Ми зняли заборону на продаж летального озброєння, яку ввела адміністрація Обами. Зараз такої заборони немає", — сказав спецпредставник США.

Інтерв'ю: США чітко розуміють, що Росія не мала жодних законних підстав для нападу в Азовському морі — Волкер

Нагадаємо, в січні наступного року в Конгресі США заслухають інформацію щодо виділення наступних 125 мільйонів доларів військової допомоги Україні — половини допомоги на наступний рік. За  словами Курта  Волкера, США хочуть підтримати Україну у посиленні протиповітряної оборони і захисту морського узбережжя в акваторіях Чорного і Азовського морів.

 

На фото: спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер