Росія приховує інформацію про полонених моряків — ВМС України

Росія приховує інформацію про полонених моряків — ВМС України

Російська Федерація не надає достовірну інформацію про стан здоров'я поранених українських військовополонених моряків, лише надсилає фейкові медичні довідки, де навіть не зазначено діагноз захисників України.

Про це повідомляє прес-центр командування ВМС Збройних сил України у Facebook.

"Так звані "медичні довідки", що надходять до органу військового управління від країни-агресора, оформлені неналежним чином, не мають дати та реєстраційного номера, тому не можуть вважатися офіційними документами. Діагноз поранених взагалі не зазначається, очевидно має місце намагання затягнути час, щоб приховати докази", – зазначає прес-служба.

Як повідомляється, незалежних лікарів до захисників України не допускають, тому неможливо визначити реальний стан здоров'я військовополонених. У прес-службі також додали, що представники Російської Федерації продовжують нахабно себе поводити із пораненими військовополоненими моряками. Надіслані волонтерами костюми, які 2 доби виготовлялися для кожного військового моряка, було серйозно пошкоджено, відірвано навіть капюшони.

Читайте також — ФСБ затягує слідство, щоб витягти з українських моряків зізнання — Полозов

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".