Протести в Угорщині є результатом непрофесійної політики Орбана — експерт

Протести в Угорщині є результатом непрофесійної політики Орбана — експерт

Протести в Угорщині — це результат непрофесійної політики уряду Віктора Орбана. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловила президент Міжнародного центру Балтійсько-чорноморських досліджень Ірина Верещук.
 
"Це результат його недосконалої, якщо не сказати непрофесійної політики у сфері економіки. Він говорив речі, які були економічно необгрунтовані, але дуже гріли вухо і серце виборця. Він говорив про антиміграційні процеси, внутрішніх і зовнішніх ворогів, називаючи того ж Сороса ворогом угорського народу, про сусідів, таких як Україна. Це політик, який багато років грав на емоціях виборця, але колись цей еконономічний кінець мусив настати", — зазначила Ірина Верещук.
 
Вона зазначила, що можна очікувати на тимчасове затишшя у відносинах з Будапешту і Києва, оскільки “Орбану cьогодні не до України і не до мовного закону”.
 
Нагадаємо, протести в Угорщині активізувалися після того, як 12 грудня парламент ухвалив зміни до трудового законодавства. Запропонований партією прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" (Fidesz) закон, які критики називають "законом про рабство", передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400. Згідно із законом, роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику.
 
Слухати повну версію.