Стали відомі переможці конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування”

Стали відомі переможці конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування”

Пересожцями конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування” стали Львівська, Івано-Франківська обласні ради, а також низка інших рад. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомила журналіст Українського радіо Олена Зелінченко.
 
"Понад 600 заявок було подано. Тобто не сама громада себе позиціонує як найкраща, а саме ту практику, яку вона реалізувала. З них понад 140 було відібрано і 34 практики стали фіналістами. Зокрема, перші місця отримали Львівська обласна рада, Решетилівська обласна рада (Мається на увазі міська чи районна рада — ред.), Івано-Франківська, також селищні ради Немішаєва і Солонянська", — зазначила Олена Залінченко.  
 
Зазначимо, конкурс “Кращі практики місцевого самоврядування” щорічно організовує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та має на меті відібрати, відзначити та поширити кращі практики органів місцевого самоврядування з соціально-економічного розвитку територій. Переможці конкурсу, окрім відзнак Мінрегіону та Ради Європи, мають можливість здійснити візити до країн-членів РЄ з метою обміну досвідом. 
 
Слухати повну версію.