Напади на активістів: ТСК допитала одеських силовиків у закритому режимі

Напади на активістів: ТСК допитала одеських силовиків у закритому режимі

Тимчасова слідча комісія на виїзному засіданні в Одесі допитала місцевих силовиків у закритому режимі.. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив громадський діяч Віталій Устименко. 
 
“Були заслухані ті, хто мав бути заслуханий з офіційних осіб, але не всі прийшли на це засідання, очікувано. Тим не менше, очільники міста, представники правоохоронних органів: прокуратури, СБУ та нацполіції в Одеській області вже в закритому форматі звітували перед народними депутатами про те, як просуваються справи щодо нападів на активістів, особливо, в частині встановлення замовників”, — зазначив громадський діяч. 
 
Окрім того, громадський діяч повідомив, що “була відкрита частина, на якій заслухали Труханова”.
 
Віталій Устименко також зазначив, що на під час засідання ТСК були присутні кілька десятків представників муніципальної варти.
 
“Міська влада привела до приміщення обласної державної адміністрації близько 50 співробітників муніципальної варти, які були одягнуті у військову форму, очевидно, для того, щоб спричинити тиск на тимчасову слідчу комісію, тому що питання муніципальної варти стояло на порядку денному ТСК неодноразово так як це фактично незаконне збройне формування, якщо можна так сказати, яке фінансується з міського бюджету”, — зазначив Віталій Устименко.
 
Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада вирішила створити ТСК після смерті Гандзюк в одній з київських лікарень та спричинених цим масових протестів населення. Комісія вже встигла провести одне виїзне засідання в Херсоні.
 
Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня цього року. Вона отримала опіки 40% відсотків шкіри та дістала пошкодження очей. Медики Києва та Херсона боролися за її життя понад три місяці, Катерина перенесла 11 операцій. 4 листопада вона померла.
 
Слухати повну версію.