Скасовані через воєнний стан місцеві вибори відбудуться навесні — КВУ

Скасовані через воєнний стан місцеві вибори відбудуться навесні — КВУ

Вибори в ОТГ, що були скасовані через введення воєнного стану, відбудуться навесні. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомила заступниця генерального директора Комітету виборців України Наталія Линник.
 
“Ці вибори вже були відкладені на 2 місяці, вони мали відбутися в останній тиждень жовтня, у відповідності до законодавства, тому якщо ще перенесеться на 2,5-3 місяці, то просто вибори відбудуться навесні”, — зазначила Наталія Линник.
 
За її словами, після завершення воєнного стану процедура розпочнеться з самого початку.
 
Линник також звернула увагу, що ці вибори були призначені ще до оголошення воєного стану. 
 
“Оскільки він був оголошений перший раз в нашій країні, інституції, які опікуються виборами, не розуміли, що робити. І призупинили вибори в 45 об'єднаних громадах до закінчення воєнного стану, коли оголошення процедур відбудеться з чистого листа”, — пояснила вона.
 
Нагадаємо, 26 листопада через події у Керченській протоці парламент на частині території України запровадив воєнний стан, який триватиме 30 діб. Йдеться про Вінницьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Харківську, Чернігівську, Херсонську областях і внутрішні води Азово-Керченської акваторії.
 
29 листопада Центральна виборча комісія ухвалила рішення про скасування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах 10 областей України, в яких введено воєнний стан.
 
 
Слухати повну версію.