Багато священників УПЦ МП на місцях хочуть приєднатися до нової Української церкви — Павленко

Багато священників УПЦ МП на місцях хочуть приєднатися до нової Української церкви — Павленко

На місцях велика кількість священнослужителів Московського патріархату хоче приєднатися до Православної церкви України. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" розповів радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.
 
“Я думаю, що будуть спроби повпливати і чинити тиск  на владик, які бажають та будуть в новій церкві, а також на священників, які будуть приєднуватись, бо ми бачимо, що на місцях у них є велике бажання серед священництва Української православної церкви, традиційно кажучи, Московського патріархату, які хочуть приєднатися до Української церкви, — заявив Ростислав Павленко. 
 
Нагадаємо, сьогодні у Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію Православної церкви України.  Це перша з церковних громад УПЦ МП на Вінниччині, яка зголосилася на перехід до створеної Православної церкви України. 
 
Зазначимо, 15 грудня відбувся Об’єднавчий собор, на якому вирішувались питання створення Єдиної Помісної Православної Української церкви, її статут та предстоятеля. На Об'єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Єпіфанія предстоятелем Єдиної Помісної Православної Української церкви. Томос про автокефалію чекає новообраного предстоятеля у Стамбулі. Його передадуть 6 січня.
 
Слухати повну версію.