Катриченко: з січня бойовики не звільнили жодного заручника

Катриченко: з січня бойовики не звільнили жодного заручника

З січня підтримувані Росією бойовики не звільнили жодного заручника. Про це в ефірі Українського радіо в програмі “Сьогодні.Вдень” повідомила журналістка Медійної ініціативи за права людини Тетяна Катриченко.
 
“27 грудня минулого року відбулося велике звільнення людей з непідконтрольних Україні територій Донецька і Луганська. Після нього родичі деяких полонених і цивільних заручників дізналися, що їхніх рідних немає в списку на звільнення. Хлопці, які були звільнені, в той день сказали про це особисто Петру Порошенку і попросили його прискорити новий обмін. Була офіційна заява, в якій він пообіцяв, що друга хвиля обмін не забариться. У січні місяці був звільнений лише один хлопець, це дуже добре, який був дуже хворий і про нього дізналися вже від звільнених хлопців. Відтоді жодна людина, ні цивільна, ні військова не була звільнена ні з Луганська, ні з Донецька”, — повідомила Тетяна Катриченко.
 
Нагадаємо, 27 грудня 2017 року відбувся великий обмін українських військовополонених на бойовиків, що воювали на стороні Л/ДНР. Українська сторона передала бойовикам 233 особи, а забрала 73 людини. 
 
Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.
 
Слухати повну версію.