Коментар МЗС України

Коментар МЗС України

Коментар МЗС України щодо участі т.зв. «заступника глави ради міністрів РК - міністра внутрішньої політики, інформації і зв’язку РК» Д.Полонського у щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань державами-учасницями у людському вимірі.

МЗС України засуджує спроби РФ використати Варшавську нараду ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань державами-учасницями у людському вимірі для нав’язування легітимізації незаконної окупації АР Крим та м.Севастополь шляхом просування участі у заходах ОБСЄ представників окупаційної влади півострова, цинічно прикриваючись громадянським суспільством.

Свідченням цього стали маніпуляції щодо реєстрації на Варшавській нараді Д.Полонського як представника т.зв. громадської організації «Російська спільнота Криму» та приховування його належності до незаконних структур окупаційної влади в Криму.

Розглядаємо такі примітивні маніпуляції з боку Росії як чергове порушення нею міжнародного права та зазіхання на свободу діяльності громадянського суспільства.

У Міністерстві закордонних справ України нагадують, що ні ОБСЄ, ні жодна інша авторитетна міжнародна організація не визнають анексії Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та, відповідно, будь-яких осіб, що представляють окупаційну владу півострова.

Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є невід’ємною частиною суверенної території України.