Минулої доби на Донбасі загинуло двоє військових — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі загинуло двоє військових — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 22 рази відкривали вогонь по позиціях ООС, внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинуло.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, окупанти продовжують застосувати озброєння, заборонене Мінськими угодами, зокрема, з мінометів калібру 120 та 82 мм були обстріляні позиції військових неподалік хутора Вільний та в районі населених пунктів Водяне та Гнутове.

Також бойовики вели вогонь по позиціям українських військових з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік Кримського, Новгородського, Мар'їнки, Красногорівки, Авдіївки, Невельського, Широкиного та Водяного.

За даними розвідки, 13 грудня три окупанти було знищено та четверо отримали поранення.

Протягом поточної доби бойовики двічі відкривали вогонь по позиціях українських військових в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку, втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.