Європарламент ухвалив резолюцію проти будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Європарламент ухвалив резолюцію проти будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Європарламент засудив і закликав заборонити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це 12 грудня повідомила прес-служба Європарламенту.

"Європарламент прийняв резолюцію 433 голосами, проти — 105, 30 утрималися", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Україна грає вирішальну роль в європейській енергетичній мережі, члени Європарламенту засуджують будівництво газопроводу, який йде в обхід України, "оскільки це політичний проект, який представляє загрозу європейській енергетичній безпеці". Тому вони закликають до його скасування.

Також члени Європарламенту визнали позитивний курс реформ в Україні і засудили агресію Росії в Керченській протоці.

У Європараламенті, зокрема, похвалили Україну за співпрацю в енергетичному секторі та досягнення в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії, вказуючи на необхідність продовження реформ, особливо на ринку газу і електроенергії.

Нагадаємо, що Північний потік-2 ще не побудований, але загрожує тим, що Росія зможе в обхід України здійснювати транзит газу до Європи. Таким чином, Україна втрачає функцію країни-транзитера.

Раніше палата представників Конгресу США ухвалила 2 резолюції, у яких виступила проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" та засудила військову агресію РФ проти України у Керченській протоці.

Як повідомлялося, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.