Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу

Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу

Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Про це повідомляє посольство України у США на сторінці у Facebook.

 

Про це повідомили у Посольстві України у США на сторінці у Facebook.
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Як повідомляється, на сьогодні обома палатами Конгресу США ухвалено рішення, у яких Голодомор визнано геноцидом українського народу.

"Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу", — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією посольства, постановча частина документа містить визнання висновків урядової комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 р.) про те, що "Сталін та його оточення вчинили у 1932-1933 рр. геноцид проти українців".

Додамо, що резолюція Палати представників, співавторами якої виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій, була представлена 8 червня 2018 року співголовами Конгресового українського кокусу Сандером Левіним, Марсі Каптур, Браяном Фітцпатриком та Енді Гаррісом.

За даними музею "Меморіал жертв Голодомору", у 1932-1933 роках було убито понад 7 мільйонів осіб на території УРСР та 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, які історично були заселені українцями: Кубань, Північний Кавказ, Нижнє Поволжя та в Казахстані.