Під представництвом ЄС відбулася акція SaveOlegSentsov

Під представництвом ЄС відбулася акція SaveOlegSentsov

Під представництвом Євросоюзу в Києві більш як 20 людей вийшли з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських в’язнів, яких утримують у російських тюрмах.

Із собою вони принесли плакати із фотографіями арештованих українців, а також цитати із декларації прав людини. Провели акцію напередодні засідання Європарламенту, на якому Олег Сенцов мав би отримати премію Сахарова за свободу За словами співорганізаторки акції Катерини Бутко, не дивлячись на те, що політв'язні припинили голодування, це не означає, що можна забувати про наших громадян, які зараз знаходяться в заручниках, тому акції будуть продовжуватися аж до звільнення політв'язнів.

 

Нагадаємо, Олег Сенцов зараз відбуває покарання в російській колонії в місті Лабитнангі за Полярним колом. Українського режисера схопили в анексованому Криму 2014-го, за рік російський суд ухвалив ув’язнити його на 20 років, звинувативши в тероризмі. Сенцов усе заперечує. 145 днів він голодував — вимагав звільнити всіх українських політв’язнів із російських колоній. 5 жовтня припинив протест, бо тюремники погрожували годувати його силоміць.

На фото — Катерина Бутко