В окупованому Криму вийшов на свободу адвокат Курбедінов

В окупованому Криму вийшов на свободу адвокат Курбедінов

11 грудня 2018 року б 10.40 за київським часом закінчився термін адміністративного арешту Еміля Курбедінова.

Про це повідомляє Крымская солидарность.

Як повідомляється, зустрічати народного адвоката і розділити радість з його близькими, їдуть люди з усіх куточків Криму. Перші активісти почали зранку чергувати під будівлею спецприймальника, на випадок якщо Еміля випустять раніше.

Нагадаємо, 6 грудня в окупованому Російською Федерацією Криму затримали адвоката Еміля Курбедінова, що захищає одного з арештованих українських моряків. Як повідомила Українському радіо кримська правозахисниця Ліля Гемеджі, Курбедінова затримали після доносу з Дамаска за пост у соціальній мережі за 2013 рік. Суд в окупованому Криму заарештував Курбедінова на 5 діб.

Новини по темі — У Криму адвокати, які займаються політичними справами, є в групі ризику ─ Алієв

Курбедінов захищав заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, автора Радіо Свобода Миколу Семену, фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір". У листопаді силовики в масках провели обшук офісу адвокатів Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва в Сімферополі. Тоді Емілю вручили попередження про "неприпустимість екстремістської діяльності" через його перепост у 2013 році на сторінці в соціальній мережі про мітинг "Хізб ут-Тахрір".

Минулого року у січні Курбедінова заарештували на 10 діб за звинуваченням у нібито поширенні екстремістських матеріалів.

На фото — Еміль Курбедінов