Співачка Tayna Rits: Україну треба об'єднувати творчістю і культурою

Співачка Tayna Rits: Україну треба об'єднувати творчістю і культурою

Про враження від виступів у зоні АТО в програмі "Музична сієста" розповіла молода співачка Tayna Rits та учасник бойових дій в Афганістані, громадський діяч Володимир Юрченко

Ведуча:

Наталя Писанка

Розкажіть про свої враження від виступу в зоні АТО

Tayna Rits: мені дуже сподобалося. Ми були у Щасті, Старобільську, Верхній Богданівці. Кожного дня ми давали по два концерти. Зустрічали нас дуже тепло, ми тепер постійно будемо їздити, адже ці люди дуже чекають на нас і ми їм потрібні. Коли відбуваються такі потрясіння, то мій мозок налаштувався на цю хвилю і пісні починають приходити від Бога. Вони дають солдатам силу і наснагу. 

Чи потрібні виступи артистів військовим?

Володимир Юрченко: як громадський діяч я виконую свою місію з 2015 року. З цього часу ми здійснили понад 140 концертів. Були різні виконавці, які їздили зі мною й дуже важливо давати концерти і військовим, і населенню. Тому моєю міссією є нести мир. Ми спілкувалися з місцевим населенням, й вони говорили, що артисти приїжають досить часто, а депутати майже не приїздять. Людям хотілося б бачити і представників влади.

Було страшно, коли вперше поїхали до зони бойових дій?

Tayna Rits: було дуже страшно. Коли ми вперше приїхали, було страшно ще й через важкі умови, але коли ми побачили привітних солдатів, страх кудись зник. До нас було дуже багато уваги, нас гарно годували, тому весь страх поступово зникав. Там  багато сміливих і вродливих дівчат, приклад яких надихає. Ми навіть трохи навчилися стріляти в тирі. Ця поїздка дуже загартувала. Коли ми там були всі разом, дуже потужно відчувався український дух. 

Скільки днів тривала поїздка?

Tayna Rits: ми туди приїхали на 5 днів. Там втрачаєш відчуття реальності. В ці зони хочеться їхати знову, там немає нічого страшного, навіть працюють клініки та супермаркети. Люди на нас дуже чекають, всі разом ми співаємо українських пісень. Хочеться наголосити, що Україну треба об'єднувати творчістю і культурою. Людей всі ці страшні події дуже порозкидували, багато сімей зруйнувалися, бо одні на нашому боці, а інші - на тому. Ми задалися питанням, чому люди на тій стороні? А виявилося, що в деяких місцях навіть немає українського телебачення, а є лише проросійське. Самі люди ставлять приймачі та підключають українське мовлення. Місцеві люди дуже розгублені. Щоб Україна процвітала, необхідно об'єднуватися.

Які труднощі виникали?

Володимир Юрченко: було декілька випадків, коли нас не пускали в ті місця, де ми планували виступити, але ми з розумінням до цього ставилися. Надходила інформація, що в певних місцях працюють снайпери та стріляють і нас попереджували про це. 

Як реагувало місцеве населення?

Tayna Rits: дуже патріотично. Особливо патріотичним є село Верхня Богданівка, жителі якого завжди нас чекають і кличуть знову. Хоч вони знаходяться на відстані 5 кілометрів від Росії, та це не завадило їхній любові до України. Місцевому населенню дуже важко, але вони намагаються себе розрадити. Однак, не всюди нас так привітно зустрічали. Останній концерт був у Лисичанську і там навіть воєнні якось не охоче співали гімн. Було дуже  прохолодне ставлення, бо вони вважають, що коли обстрілювали Лисичанськ, то це було зроблено з боку України. В них була тільки ця інформація, яку  ніхто не спростував, бо туди ніхто не приїздить і не об'єднує, тому люди часто налаштовані проти нас.

З якою командою ви виступали?

Володимир Юрченко: у нас була команда, яка складалася з 8 осіб. Виконавцями були Tayna Rits, Ян Птах і Юлія Прокопчик. Вперше ці артисти зібралися такою командою. 

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ Володимира Юрченко

Останні новини
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Новини по темі
У твіті Зеленського для партнерів по НАТО не було нічого нового — Жовква
Росіяни запускають по Україні у середньому по 20 ракет на місяць — Риженко
Іван Леньо (KOZAK SYSTEM): "Вміння протистояти ворогу на різних фронтах — це і є наша з вами боротьба"
Положинський в ЗСУ: спочатку воювати, захищати, допомагати фронту, а вже потім пісні
"Філармонія має стати потужним центром української музики". Михайло Швед про плани на новій посаді