ЄС опублікував санкційний список осіб, відповідальних за "вибори" в ОРДЛО

ЄС опублікував санкційний список осіб, відповідальних за "вибори" в ОРДЛО

В офіційному журналі Європейського союзу сьогодні офіційно опублікувано узгоджене міністрами закордонних справ країн-членів ЄС рішення про включення дев'яти осіб до списку санкцій у зв'язку з участю в організації і проведенні виборів в ОРДЛО.

Відповідний перелік цих осіб розміщено на офіційному сайті журналу ЄС.

"Після організації 11 листопада 2018 року так званих "виборів" у так званій "Донецькій Народній Республіці" та "Луганській Народній Республіці" Рада ЄС додала дев'ять осіб в список осіб та організацій, на яких поширюються обмежувальні заходи через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України", — йдеться у журналі ЄС.

У список потрапили як українці, так і росіяни: Ольга Позднякова, Олена Кравченко, Леонід Пасічник, Володимир Бідьовка, Денис Мірошниченко, Олексій Найденко, Володимир Висоцький, Максим Свідченко, Катерина Терещенко.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційну заяву, якою визначила нелегітимний статус "виборів" на окупованому Донбасі.

Країни-члени Ради Європи визнали проведення так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей грубим порушенням Мінських домовленостей.

Як повідомлялося, 5 грудня офіційні представники держав Європейського Союзу вирішили запровадити санкції проти 9 осіб, відповідальних за організацію так званих "виборів" в ОРДЛО.