У Києві в грудні відбудеться вечір пам’яті Героя України Василя Сліпака

 У Києві в грудні відбудеться вечір пам’яті Героя України Василя Сліпака

20 грудня відбудеться вечір пам’яті Героя України Василя Сліпака. Ректор Національної академії імені Петра Чайковського  Максим Тимошенко та музикознавець, режисер програми Леся Олійник в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіли про деталі музичної програми.

Ведуча:
Галина Бабій

"Ми зібрали зірок не тільки української опери. Ми запросили співаків французької та польської опери, які товаришували з Василем Сліпаком, тих, хто знав його по життю, хто співав разом з ним. Також ми запросили лауреатів Всеукраїнського конкурсу молодих співаків імені Василя Сліпака", ─ зазначила Леся Олійник.

Режисер програми також додала, що відбудеться презентація моделі пам'ятника Василю Сліпаку.  

Максим Тимошенко наголосив, що "це подія не тільки у мистецькому житті України, вона важлива і на міжнародному рівні".

Нагадаємо, Василь Сліпак ─ відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Мав позивний "Міф". 29 червня 2016 року загинув у зоні бойових дій. Нагороджений званням Герой України.

Вечір пам’яті Героя України Василя Сліпака "Міф" відбудеться 20 грудня у концертному залі імені Василя Сліпака Національної академії імені Петра Чайковського.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: Василь Сліпак