Суд в окупованому Криму заарештував адвоката Курбедінова — Полозов

Суд в окупованому Криму заарештував адвоката Курбедінова — Полозов

Підконтрольний Кремлю суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.

За словами Полозова, суд в окупованому Криму визнав Еміля Курбедінова винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 20.3 КоАП РФ і призначив йому покарання у вигляді 5 діб адміністративного арешту.

"Що сказати, сором, звичайно. Російська влада продовжує чинити тиск на адвокатів. Я був переконаний, що їм хотілося б впаяти йому по максимуму — 15 діб, але увагу до долі адвоката Курбедінова, надана йому підтримка вільними людьми безпосередньо в Криму, а також в неокупованої частини України і по всьому світу змусила їх піти назад і скоротити цей термін до 5 діб", — сказав Полозов.

Нагадаємо, 6 грудня в окупованому Російською Федерацією Криму затримали адвоката Еміля Курбедінова, що захищає одного з арештованих українських моряків.

Як повідомила Українському радіо кримська правозахисниця Ліля Гемеджі, Курбедінова затримали після доносу з Дамаска за пост у соціальній мережі за 2013 рік.

Курбедінов захищав заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, автора Радіо Свобода Миколу Семену, фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір". У листопаді силовики в масках провели обшук офісу адвокатів Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва в Сімферополі. Тоді Емілю вручили попередження про "неприпустимість екстремістської діяльності" через його перепост у 2013 році на сторінці в соціальній мережі про мітинг "Хізб ут-Тахрір".

Минулого року у січні Курбедінова заарештували на 10 діб за звинуваченням у нібито поширенні екстремістських матеріалів.

На фото — Еміль Курбедінов