Курбедінова затримали після доносу з Дамаска — правозахисниця Гемеджі (аудіо)

Курбедінова затримали після доносу з Дамаска — правозахисниця Гемеджі (аудіо)

Кримськотатарського адвоката Еміля Курбедінова російські силовики сьогодні затримали в окупованому Криму за пост у соціальній мережі за 2013-й рік.

Про це Українському радіо сказала кримська правозахисниця Ліля Гемеджі.

За її словами, донос написав житель Дамаска, він надіслав листа на електронну пошту так званих правоохоронних органів окупованого Криму.

"Мета цього переслідування — заглушити голос правди, який звучить з вуст правозахисного руху Криму, лідером якого є Еміль Курбедінов. Його вдруге адміністративно переслідують. Найімовірніше буде адміністративний арешт. Ця справа має політичний і замовний характер. Напевно, вже є рішення про те. Але це не злякає ані Еміля, ані весь правозахисний рух в Криму", — зазначила Гемеджі.

Прослухати

Підтвердження цієї інформацї з інших дежерел наразі немає.

Нагадаємо, що Курбедінов захищав заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, автора Радіо Свобода Миколу Семену, фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір". У листопаді силовики в масках провели обшук офісу адвокатів Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва в Сімферополі. Тоді Емілю вручили попередження про "неприпустимість екстремістської діяльності" через його перепост у 2013 році на сторінці в соціальній мережі про мітинг "Хізб ут-Тахрір".

Минулого року у січні Курбедінова заарештували на 10 діб за звинуваченням у нібито поширенні екстремістських матеріалів.

Як повідомлялося, адвокат Еміль Курбедінов захищає одного з арештованих українських моряків.

На фото — Еміль Курбедінов