Контрабасист гурту MARU: "Мені смішно, коли нас називають супергуртом"

Контрабасист гурту MARU: "Мені смішно, коли нас називають супергуртом"

 

 Новий альбом гурту MARU "POMPIDOUпобачив світ 2 жовтня, а вже завтра, 7 грудня, відбудеться його жива презентація у Caribbean Club у Києві. В ефірі "ДеньПРО" контрабасист гурту Денис Дудко і барабанщик Саша Люлякін розповіли, яку програму готують до концерту і що таке "марушний" стиль з точки зору музикантів гурту MARU.

Ведучі:

Роман Рудський, Марія Сизон

Марія Сизон: – 7 грудня ви виступаєте у Caribbean Club з презентацією нового альбому. Яку програму готуєте?

Денис Дудко: – Окрім пісень з нового альбому "POMPIDOU", будемо також грати й старі композиції з першого альбом. Плюс буде кілька музичних і не тільки музичних сюрпризів, про які ми поки що не будемо говорити конкретно, але вони точно будуть. Має буди дуже весело, ненудно і магічно.

Роман Рудський: – Якщо говорити про альбом "POMPIDOU" – який він для вас, як ви його сприймаєте?

ДД: – Він дуже різний по звуку. Від першого альбому він відрізняється тим, що він більш електронний.

Плюс є асоціація з музеєм Помпіду в Парижі. Цей музей представляє собою музей не тільки живопису, але й фотографій, скульптури – абсолютно різного і офігенного сучасного мистецтва. Відповідно, ми провели паралель з нашою музикою.

МС: – В інтернеті дуже часто вас називають "супергуртом". Як думаєте, чому?

ДД: – Супергуртом нас називають не тому, що ми такі класні, хоча класні ми однозначно. Саме поняття супергурту – це коли в одному колективі збираються музиканти з інших відомих гуртів і створюють щось своє. Мені, чесно кажучи, самому трошки смішно, коли нам нагадують, що ми "супергрупа". Я не скромний, мені просто це трохи слух ріже.

РР: – Олександре, ви граєте водночас у кількох гуртах: Бумбокс, The Erised, MARU. Не важко?

Саша Люлякін: – Іноді важко буває. Бувають такі моменти, коли відбуваються накладки. Але я стараюся завжди домовлятися з хлопцями. Де концерт важливіший, для якого гурту. І звісно, оскільки ми всі дружимо один з одним, то нормально, поки що вдається все розрулювати.

МС: – Ви часто визначаєте стиль своєї музики як "марушний". Що означає "марушний" стиль?

ДД: – Це я придумав поняття "марушного" стилю. І сам, чесно кажучи, не розумію, як його пояснити словами, але я його точно відчуваю. Це, по-перше, має бути красиво. По-друге, це має бути з якимось нервом, не таким, як у всіх. І драйвово, і красиво, і лірично, і десь, можливо, трохи театрально. Це дуже суб’єктивно, але для мене це виглядає так.

Нагадаємо, 7 грудня в Caribbean Club пройде концерт гурту MARU.

Гурт MARU було засновано у 2015 році контрабасистом Денисом Дудком та джазовою співачкою Ольгою Лукачовою. Згодом гурт поповнився новими учасниками з інших відомих гуртів: Океан Ельзи, Бумбокс, The Erised, Гапочка та VOLGA: FUNK.