Волонтерка Білецька: найбільш затребуваний зараз напрям волонтерства — це робота з людьми

Волонтерка Білецька: найбільш затребуваний зараз напрям волонтерства — це робота з людьми

По всьому світу 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. Чим є волонтерство для українців у програмі "ДеньПРО" розповіла волонтерка, керівниця ГО "Українська жіноча варта" Олена Білецька.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

 

Олена Білецька переконана, що основою волонтерства є відповідальність перед самим собою, своєю державою та її майбутнім.

"Це постійне самовдосконалення, самоосвіта, самоорганізація і віра у краще майбутнє нашої України, – стверджує волонтерка. – Більше того, волонтерство в Україні – це такий прояв нашого коріння, нашої відповідальності перед українськими нащадками. Тобто ми не здаємося, ми показали, що ми можемо об’єднуватися, кооперуватися і діяти спільно заради спільної цілі – перемоги і кращого майбутнього України".

У 2014 році, на початку російської агресії значна кількість українців проводили волонтерські заходи. Зараз волонтерів значно менше, але, як переконана Олена Білецька, кількість переросла у якість.

"Ті, хто цим професійно займається, – ми всі, в принципі, один одного знаємо вже. По всій Україні не так багато професійних волонтерів, – зауважує активістка. – Ми часто об’єднуємося, ходимо на якісь заняття, щоб переводити це в якісь економічні проекти".

Читайте також: Організатор премії "Євромайдан SOS": ми хочемо, щоб волонтерство стало частиною нашої культури

Білецька звернула увагу на те, що волонтерство не обмежується допомогою армії, і на певних напрямах роботи зараз дуже мало людей.

"Це все-таки робота з людьми, з тими, хто залишився без домівки, з дітками, що залишилися без домівок. Це найбільш затребувано, і в цьому напрямку найменше зараз волонтерства", – розповіла волонтерка.

Нагадаємо, 5 грудня  в Україні й у світі відзначають Міжнародний день волонтера. Свято було засновано у 1985 році за ініцітивою Генассамблеї ООН.

На фото: Олена Білецька. Ресурс: facebook.com