Нардеп Савченко знову оголосила голодування

Нардеп Савченко знову оголосила голодування

Народний депутат Надія Савченко, яка обвинувачується у державній зраді, оголосила сухе голодування.

Про це йдеться у повідомленні на її сторінці у Facebook.

"Слідчі СБ(У) шантажують і тиснуть на народного депутата, голову ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Савченко оголосила сухе голодування "до моменту забезпечення прав і свобод згідно Конституції України і чинного законодавства".

Читайте також: Апеляційний суд залишив Савченко під вартою

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Від березня вона перебуває під вартою. У зв'язку з арештом вона оголосила голодування, а наприкінці травня його припинила.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами. Савченко заявила, що планувала не "теракт, а політичну провокацію".