Незрячий волонтер Денис Романовський здійснив понад 20 поїздок на передову

Незрячий волонтер Денис Романовський здійснив понад 20 поїздок на передову

Волонтер Денис Романовський з Вінниці втратив зір, але не перестав жити повноцінним життям, він навіть їздить з однодумцями на передову до українських бійців.

За його словами, перша поїздка на схід припала на квітень 2015 року. Її, каже волонтер, запам'ятав найбільше.

"У дорозі в районі Ізюма обломалася автівка. Що робити не знали, але виручив місцевий волонтер, дав свою машину. Завдяки йому виконали свою місію, зрозуміли, що ми не єдині. Завжди є люди і на сході, які готові нам допомогти", — розповів Денис.

Товаришем Дениса під час подорожей на Донбас стала Людмила Радківська. У Вінниці вона допомагає збирати гуманітарну допомогу. Під час поїздок керує автомобілем. За її словами, заради роботи волонтера навчилася водити та здала на права.

"Спочатку тут готувала різні справи для вояків, але згодом вирішила — треба теж їздити. Там нас чекають, там ми потрібні. Заради цього варто їздити на схід", — зауважила вона.

За словами Дениса Романовського, на схід волонтери відправляють не тільки харчі та медикаменти, номенклатура широка — від натівського обмондирування до саморобних сошок для танкових кулеметів. Волонтер каже, що йому неодноразово доводилося доставляти вантажі на передній край.

Денису Романовському 30 років, він опановує професію юриста в одному з вищих навчальних закладів Вінниці, працює на виробництві, а за місяць планує знову їхати на схід.

Нагадаємо, сьогодні в Україні й у світі відзначають Міжнародний день волонтерів, Генасамблея ООН запропонувала урядам відзначати цей день 5 грудня.

 

На фото — Денис Романовський