НАЗК назвало топ-порушників антикорупційних законів за листопад

НАЗК назвало топ-порушників антикорупційних законів за листопад

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюнило рейтинг топ-порушників антикорупційного законодавства листопада, який очолили народні депутати Сергій Мельничук і Дмитро Голубов.

Про це НАЗК повідомляє у Фейсбук.

"На першому місці рейтингу, складеного прес-службою НАЗК, — обгрунтовані висновки щодо подання недостовірної інформації на суму більшу 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб в деклараціях за 2015 і 2016 роки народного депутата України Сергія Мельничука, а також зафіксованих ознак незаконного збагачення у декларації народного депутата України Дмитра Голубова. Обгрунтовані висновки направлені до Національного антикорупційного бюро України", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє агентство, друге, третє і четверте місця у списку топ-порушень — адміністративні правопорушення (подання недостовірних відомостей у декларації і несвоєчасність подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Їх посіли заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд, заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе і голова Олешківської райради Херсонської області Микола Райтаровський.

У НАЗК також зазначили, що затвердження обгрунтованого висновку, направлення його до правоохоронних органів та складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку відповідно.

Нагадаємо, порушення норм антикорупційного законодавства передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.