Петренко: ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити полонених моряків відповідним лікуванням

Петренко: ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити полонених моряків відповідним лікуванням

Європейський суд з прав людини вирішив частково задовільнити заяву України та зобов’язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених Росією 25 листопада, відповідним лікуванням.

Про це міністр юстиції України Павло Петренко повідомив у Facebook.

За його словами, суд залишив в силі вимогу до Росії щодо надання інформації про стан здоров'я та умови тримання українських моряків, яку він не отримав від Росії в строк, встановлений в листі cуду від 29 листопада.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати інформацію щодо українських полонених моряків до 3 грудня, але цього рішення не було виконано. Натомість у міністерстві юстиції Росії заявили, що відповідь на запит суду буде надано в "розумні терміни".

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО. Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".