Минулої доби на Донбасі загинув один військовий, трьох поранено — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі загинув один військовий, трьох поранено — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 24 рази відкривали вогонь по позиціях ООС, один військовий загинув, двох поранено.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, бойовики 7 разів застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Найбільшу вогневу активність бойовики проявили в районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Авдіївка, Піски, Славне, Тарамчук, Березове, Новомихайлівка, Красногорівка, Старогнатівка, Водяне та Широкине, де вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У зведенні також йдеться, що окупанти, яких підтримує Росія, застосували міномети калібру 82 мм поблизу Кримського, Пісків, Новозванівки, Широкиного та Водяного, що на Приазов'ї, а біля Луганського зафіксовано вогонь з мінометів калібру 120 мм.

Заданими прес-служби, окупанти також обстріляли опорні пунки військових поблизу Красногорівки протитанковими керованими ракетами.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.