ТСК додатково надала резонансу розслідуванням нападів на активістів — журналістка

ТСК додатково надала резонансу розслідуванням нападів на активістів — журналістка

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради додала розслідуванням нападів на громадських активістів додаткового резонансу. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловила журналістка Мар’яна П’єцух.
 
"Всім відомо, що депутатська ТСК не має повноважень, щоб вплинути, але вона принаймні опублічнила і додатково додала резонансу цій тематиці. Вона потрібна для того, щоб тримати тему в резоні, і принаймні не замовчувати цю тему але я не вірю, що вона дасть чіткі результати.  Все нові і нові прізвища називаються завдяки незамовчуванню і це єдиний шанс, що все таки щось станеться і замовника таки назвуть", — зазначила  Мар’яна П’єцух.
 
За її словами, у справі Катерини Гандзюк, яка є нарезонанснішою з тих, якими займається ТСК, встановити замовника поки що не вдається "тому що їх може бути потенційно надто багато" але є 4 основні підозрювані. 
 
Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада вирішила створити ТСК після смерті Гандзюк в одній з київських лікарень та спричинених цим масових протестів населення. Комісія вже встигла провести одне виїзне засідання в Херсоні.
 
Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня цього року. Вона отримала опіки 40% відсотків шкіри та дістала пошкодження очей. Медики Києва та Херсона боролися за її життя понад три місяці, Катерина перенесла 11 операцій. 4 листопада вона померла.
Слухати повну версію.